Over Frank Smeets

Frank Smeets

Business en Innovatie coach, ondersteuner en sparring partner

Graag stel ik mij persoonlijk aan u voor. Mijn naam is Frank Smeets en ik help ondernemers, uitvinders en bedrijven met het creëren van innovaties en nieuwe ondernemingen zodat ze succesvol, effectief, toekomstgericht, degelijk en met plezier nieuwe producten en diensten naar de markt kunnen brengen waarmee ze de wereld helpen verbeteren.

Missie
Het is mijn missie om ondernemers en bedrijven te helpen innoveren en met succes en plezier innovatieve producten en diensten naar de markt te brengen. Ik verbind mijzelf en mijn netwerken aan het pad naar dat succes.

Visie
De wereld om ons heen verandert snel en het is een uitdaging daarmee gelijk op te stomen. Je kunt de wereld pas verbeteren als je innovaties deelt! Pas dan creëer je toegevoegde waarde en daarmee omzet. Dat succes geeft voldoening en plezier.

Gedreven om de wereld te verbeteren
staan mijn volgende kernwaarden voorop

De kernwaarden waar ik vanuit ga, maken mij uniek en herkenbaar. Voor iedereen die ik ondersteun en met wie ik samen werk.

Gedreven om de wereld te verbeteren staan deze drie kernwaarden voorop:

Idealistisch

Uitgangspunt is een beeld van hoe de toekomst er uit zou kunnen zien.

Innovatief

Het kan altijd beter, slimmer, effectiever, anders. Is het niet linksom dan rechtsom; geïnspireerd en creatief

Respectvol

Rekening houden met elkaar, je omgeving en de wereld die we doorgeven aan onze kinderen

Mijn geschiedenis

Als kleine jongen nam ik al geen genoegen met de bouwtekeningen van de Lego. Ik zocht altijd naar wat ik er nog meer mee kon maken. Allerlei plaatjes waren daarbij mijn inspiratie. Die instelling (“wat kan ik er nog meer mee?”) is een rode draad in mijn leven geworden en heeft mij gebracht waar ik nu ben. Omdat ik techniek altijd al intrigerend en fascinerend vond, heb ik een technische opleiding gevolgd (Chemische technologie). Naast een hart dat warm klopt voor techniek en technologie heeft ook jarenlange ervaring in commercie en business development er kaders aan toegevoegd die ik nu kan inzetten om effectief te innoveren.

Business Development Expert

Ik ben een visionair die posities heeft gehad als Senior business developer Healthcare en Life Sciences, Executive-Managing Director van een techno-starter, als B2B strateeg en als Commercial Manager met een bewezen track record in het bouwen en uitbouwen van internationale business in Europe (EMEA) en wereldwijd, beide gericht op zowel klant als distributeur niveau.

Mijn kracht ligt in het zien en vinden van nieuwe business kansen, binnen halen van publieke en private financiering, opzetten van strategische multidisciplinaire samenwerkingen, ontwikkelen van sterke IP-posities en het succesvol onderhandelen en sluiten van deals.

Met daarbij een breed netwerk in verschillende industriële en publieke sectoren en met een goede kennis van technologieën en toepassingen in (o.a.) Agro-tech, High-Tech, Life-tech (inclusief Med-tech) en de Procesindustrie, ben ik zeer geschikt als coach en ondersteuner bij de ontwikkeling van nieuwe business in heel verschillende multidisciplinaire ondernemingen en markten.

Vanuit dat brede netwerk worden ook makkelijk andere experts ingeschakeld om de klant zo efficiënt mogelijk te ondersteunen. Dat maakt mij een netwerkspeler bij uitstek.

Mijn persoonlijke drive is om als ondernemer, innovator, mens/team manager en inspirator, te focussen op het coachen en ondersteunen van entrepreneurs en MKB’s in hun ambities om strategische visie, ideeën en innovaties om te zetten in commerciële en operationele excellentie.
Ik sta klaar om mijn ervaring, knowhow, vaardigheden, competenties én netwerk in te zetten voor succesvolle nieuwe business ontwikkeling.

Kernwaarden die mijn klanten aan mij relateren zijn bijvoorbeeld: (creatieve) oplossingsgedrevenheid; doel en resultaat georiënteerd; analytisch; hoge werk- en ethische standaarden; denkend in mogelijkheden; luisteraar; people manager; resultaten boeken.

Klanten zien mij als de Trusted Advisor die niet terugdeinst voor het nemen van verantwoordelijkheid en die in staat is mee te denken over strategische onderwerpen. Ik voel me op mijn gemak in complexe omgevingen waarin diverse belangen van zowel direct als indirect betrokken stakeholders, klanten en leveranciers, met elkaar in evenwicht gebracht moeten worden.

Ben je benieuwd wat ik kan betekenen voor jou en je bedrijf?

Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek